Paralar Çuvallarla Taşındı.
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Belediyesi'ne ait 9 bin 240 dekar arazinin mahsul ekimi için 1 yıllığına kiralanmasıyla ilgili ihale dün gerçekleştirilirken, açık artırma usulü yapılan ihalede çeltik arazilerinde en yüksek teklif 16 bin TL oldu.

Saat 10.00 sıralarında, İpsala Belediyesi Düğün Salonu'nda başlayan ihalede konuşan İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, tüm üreticilere bereketli, bol kazançlı bir sezon geçirmelerini temenni etti. Çeltik arazilerinin 3 bin 300 TL, kuru mahsul arazilerin ise 400 ile 900 TL aralığında muhammen bedelle, açık artırmaya sunulduğu ihalede, 9 bin 240 dekarlık arazinin, 9 bin 172 dekar alanın sulu tarım, 68 dekarın ise kuru mahsul tarım arazisi olduğu bildirildi.

Dekarına 16 bin TL verildi

Kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla ilk dosyanın en genç kadın müstecir Aybüke Şimşek tarafından çekilerek başlayan ihalede, 9 bin 240 dekar arazi için dekar başına en düşük 3 bin 400 TL, en yüksek ise 16 bin TL teklif verildi. İhale sonucu yarısı nakit olarak tahsil edilen ve dakikalarca sayılan paralar, banka görevlileri tarafından kasa ve çuvallarla taşındı.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)