Birlikler Arazilerdeki Fiyat Artışına Tepki Gösterdi.
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Ve Uzunköprü Çeltik Üreticileri Birlikleri Yaptıkları Açıklamalarda İpsala’da Yapılan Çeltik Arazi İhalesinin Yüksek Fiyatlardan Gitmesine Tepki Gösterdiler.

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar, İpsala Belediyesi tarafından ihale edilen sulu ve susuz tarıma yönelik arazi ihalesinde fiyatların uçması üzerine yaptığı açıklamada “Söyleyecek söz bulamıyorum ”dedi.

İpsala Belediyesine ait 9240 dönüm arazinin 1 yıllığına kiraya verildiğini ifade eden Balcılar, ”İhaleye 300 ‘e,yakın çeltik üreticisi katıldı. Ancak 3.300 tl bedelle başlayan ihale birden 6-7bin tl’ye ulaştı. Hatta 16 bin rakamına ulaşan araziler oldu. Bu gelişmeler üzerine söyleyecek söz bulamıyorum.

Her yıl randevu alıp, maliyet bildirdiğimiz devlet büyükleri bize dönüp “Sedat bey nedir bu durum “dese vallahi cevap veremeyiz. Allah akıl versin. Bu iş ihale olmaktan çıktı. Dünden beri beynim bu hesabın içinden çıkamıyor” dedi.

İhalede 9240 arazinin tamamının alıcı bulduğu ilk etapta belediye kasasına 28 milyon tl girdiği ve 3.300 tl muhammen bedelden çıkan yerlerin ortalama 6 bin tl’den gittiği öğrenildi.

ÖNER, “HER YERDE İPSALA İHALESİ KONUŞULUYOR”

Uzunköprü Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Ali Öner, sosyal medyada yaptığı paylaşımda İpsala’da yapılan arazi ihalesinin her yerde konuşulduğuna dikkat çekti.

Öner yaptığı paylaşımda “Hayırlı olsun demek adettendir. Ancak, hiç hoş olmamış. Buna biraz şımarıklık, biraz da kıskançlık denir. Bu paralara kira mı olur? Sadece kendilerini düşünmüşler. Buna kendini düşünmekte denmez. Seneye şahıslara ne diyeceksiniz? Ne isterlerse, istesinler kimsenin söz söylemeye hakkı olmaz. Az yer değil, satılan yerler. Bunun bütün çeltik üreticilerine zararı olur. Oldu bile. Kış kurak geçeceğe benziyor. Meriç kurursa ne yapacaksınız? Verim alamazsanız, fiyatlar geri gelirse veya ayni olursa, ne yaparız? Hiç kimse TMO ya gidip, kazanamıyoruz, “ne olur mantıklı bir fiyat açıklayın, zamansız ithal etmeyin veya gümrükleri sıfırlamayın” diyemez. Maliyet raporu hazırlarken; kira bedelini 15000-TLmi diyeceksiniz. Ne oldum demeyin! Ne olacağım deyin! Bu düzen hep böyle gitmez. Hiç bir şeyin garantisi yok.
Her yerde İpsala ihalesi konuşuluyor. Aklınızı başınıza alın! Sonu hüsranda olur. Önce şahıs yerleri problem olur. Bunu bilin! Hiçbir toplantıda kendinizi savunamazsınız. Bu dünya Sultan Süleyman’a kalmadı. Size de kalmaz. Biz ne zenginler gördük. Siz dünyada yokken onlar Çeltikçi idiler. Siz onların işçilerinin ekmeğini veremezsiniz. Hiçbirinin adı bile yok. Bu insanlardan İpsala’da da çoktu. Bekleyip göreceğiz. Allah hayırlara vesile etsin!
İşinize karışmak gibi olmasın! Para sizin. İstediğiniz fiyata alabilirsiniz. Ancak bizlere de zararınız dokundu. Bunu bilin istedim.
Son pişmanlık para etmez. Siz bilirsiniz. Sonuçları göreceğiz. Durum onu gösteriyor. Çok para kazanmışsınız. zengin olmuşsunuz. Ama bu zenginliği kaldırmıyorsunuz. Siz bilirsiniz.” dedi. Haber Merkezi

 

 

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri Birlikler Arazilerdeki Fiyat Artışına Tepki Gösterdi.
Yorumlar (0)