“Keşan, İpsala Ve Enez’de Kültür Turizmi Parkuru Kurulabilir”
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç yaptığı açıklamada; Keşan’ın kültür mirasının hızla tükendiğini belirtti.

“Kültür mirasının korunması insanlık görevidir”

Keşan’ın kültür mirasının hızla tükendiğini belirten Beksaç“Kültür miraslarının birçoğu gelecek yıllarda bulunamayacak. Faaliyetler yapılıyor ama kültür mirası anlamında yapılan hiçbir şey yok. Müze kurmakla iş bitmiyor. Saros Körfezi kurtarma projeleri yapılıyor ama bunların içerisinde kültür mirası için bir şey görmüyoruz. Kumsal turizmine yönelik çalışmalar oluyor. Kültür turizmine sunulacak malzemeler kalıcıdır. Keşan’da gerekli plan ve programın yapılması gerekiyor. Kültür mirasının korunması insanlık görevidir.” dedi.

“Keşan, İpsala ve Enez’de kültür turizmi parkuru kurulabilir”

Keşan, İpsala ve Enez’in tarihi anlamda zengin bir coğrafyada bulunduğunu belirten Engin Beksaç sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan, İpsala ve Enez’de kültür turizmi parkuru kurulabilir. Bu konuda, adımlar atılmalı ve gerekli planlama yapılmalı. Keşan’ın konaklama altyapısı kötü değil. Kültür turizmine göre, gerekli altyapının hazırlanması lazım.”

(Haber: Nilüfer ÇELİK)

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)

Çok Okunanlar