Aksal,
Paylaş
Tweetle
Paylaş

KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, kendisini meclisteki makamında ziyaret eden www.kesanpostası haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Demir‘e özel açıklamalarda bulunarak sorularını cevaplandırdı.

Aksal, açıklamasında Edirne’ye yapılan yatırımlardan bahsederek, “Kapıkule -Halkalı hızlı tren projesi Edirne’ye kazandırdığımız önemli proejelerden biri. Uzunköprü’nün hastane inşaatına başlandı, devam ediyor. Keşan, Enez ve İpsala’ya yeni devlet hastaneleri kazandırdık. Hastanelerimizdeki doktor açığını tamamladık. Edirne, Uzunköprü ve Keşan Devlet Hastaneleri’ne gerekli doktor atamaları tamamlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığımız görüşmede bölgemize yapılan sağlık hizmetleri nedeniyle teşekkür ettim. Başörtü yasası için komisyon çalışmaları devam ediyor. Başörtüsü konusu bir zamanlar kadınlarda ciddi travmalara neden olmuştu. Kılıçdaroğlu, başörtüsü ile ilgili bir kanun teklifi çağrısında bulundu. Aslında sorun olmayan bir konu için bu kanun teklifi verildi. Kanunları değiştirmek çok kolaydır. Biz de dedik ki madem samimisiniz bu konuda anayasamızda da bir değişiklik yapalım. Kadınların din ve inanç özgürlüklerini garanti altına alalım dedik. Ama nedense muhalefet bunda yan çizmeye devam ediyor. Konu Anayasa Komisyonu’na geldi. 2 gün Anayasa Komisyonunda görüşüldü. CHP ve İYİ Parti bir dilekçe vererek, din ve inanç özgürlüğü ifadesi kaldırılsın önerisinde bulundu. Bu dilekçe tam da bizim yapmak istediğimiz konu. İnşallah bu konu 400 oyla meclisten geçer. Keşan’da Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü’nü yenileyeceğiz. Uzunköprü ye de yeni bir Hükümet binası kazandıracağız.”

Aksal, Demir’in yönelttiği “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı açıkladı. Bu tarih ne zaman kesinleşecek? ” şeklindeki soruyu da cevaplandırdı. “Bugün bizim Parti sözcümüzde açıkladı. Uzun süredir bu değerlendirmeler yapılıyordu. Muhalefette uzun süredir bir erken seçim erken seçim çağrısı vardı. Partimizin yaptığı değerlendirmeler sonunda  Haziran ayında gerek üniversite sınavları, gerek bayram ve gerekse Hac dönemi olması nedeni ile 14 Mayıs tarihi ortaya çıktı. Bu kesin açıklamayı da Sayın Cumhurbaşkanımızın Mart ayında seçim tarihini açıklamasını bekliyoruz.”

Demir’in Edirne 25 Kasım Stadı ile ilgili sorduğu soruyu da cevaplayan Aksal şunları söyledi. “Bu stad ömrünü tamamladı. Depremsellik anlamında da sorunlu bir alan. Edirne’ye yeni bir stada kavuşturmamızın hayali vardı. Ama bir türlü hayata geçemedi. 25 Kasım Stadı’nın boşaltılmasından sonra Tunca Stadı’nda maçlarımızı oynayacağız. 25 Kasım Stadı’nı da bir yeşil alan insanların nefes alacağı bir Millet Bahçesi yapacağız. Edirne’ye de 8-10 bin kişilik bir stad yapmayı planlıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Spor Bakanımız Mehmet Muhammet Kasapoğlu önümüzdeki hafta Edirne’mizi ziyaret etmeyi planlıyor. Sayın bakanım bu ziyarette stad müjdesini de verecektir diye düşünüyorum. ”

Doktor eksiği

Aksal, Demir‘in Edirne, Uzunköprü ve Keşan’a doktor atamaları yapıldı ama İpsala ve Enez’de doktor eksikliği konusu devam ediyor? Bu konudaki son durum nedir? şeklindeki sorusunu da şu şekilde cevapladı “Bu pandemi sürecinde de sağlığın ne kadar önemli olduğunun far kına vardık. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden beri en başarılı olduğumuz çalışmanın sağlık konusu olduğunu düşünüyorum. Bizim de Edirne’de ciddi bir doktor açığımız vardı. Son birkaç ay içinde çok ciddi atamalar yapıldı. Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile de görüştüm ve eksik doktor konusunda kendisinden destek istedim. Doktor eksiği bulunan hastanelerin bu açıkları da kapatılacak.”şeklinde cevap verdi.

  1. dönem’de de Aday Adayıyım

Aksal, Demir‘in 28. dönem için yapılacak seçimler de yeniden aday adayı mısınız? şeklinde soru üzerine de “Evet ben 28. dönem için de adayım. Tabi yine de son kararı Cumhurbaşkanımız verecek. Ben meclisteki bütün arkadaşlarımızın yeniden aday adayı olacaklarına inanıyorum. Sağlık sorunları nedeniyle aday olamayacak arkadaşlarımız olabilir” dedi.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)

Çok Okunanlar