Gala Gölü'nde Yangın!
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Enez ve İpsala arasında yer alan Gala Gölü Milli Parkı'nda, Pamuklu Gölü çevresindeki sazlık alanda Pazar günü akşam çıkan yangın saat 03.00 sıralarında söndürüldü.

Gala Gölü Milli Parkı içinde yer alan Pamuklu Gölü çevresindeki sazlık alanda, Pazar günü akşam saatlerinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbarla bölgeye Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle alevler, saat 03.00 sıralarında kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında göl çevresindeki sazlık alan zarar görürken, çıkış nedeni ve hasar tespiti için çalışma başlatıldı.

Aksal, ”Gala Özel Park Alanıdır ve Öyle Kalacaktır”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, iki gün sonra kontrol altına alınan Gala gölü yanığını hakkında açıklamada bulundu.

Aksal, yaptığı açıklamada “Edirne ilimiz Enez ve İpsala ilçelerimizde Gala Gölü Milli Parkı içerisinde bulunan Pamuklu gölündeki yangın sabah 03:00 itibariyle söndürülmüş olup çıkış nedeni ile ilgili gerekli incelemeler yapılmaktadır.

Edirneli hemşehrilerim müsterih olsunlar. 130’dan fazla kuş türü ile nilüfer, su sümbülü, hasır sazı ve kamışların bulunduğu Gala Gölü Milli Parkı özel bir doğa alanıdır ve öyle kalacaktır. ”dedi.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)