Dünya Tarihine Altın Harflerle Yazılan Destan: Çanakkale
Paylaş
Tweetle
Paylaş

  Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı, dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 108. yıl dönümü kutlamaları yarın kutlanacak.

Tarihe yüzyılın savaşları olarak geçen Çanakkale Deniz Savaşı ve Şehitleri Anma Günü’nün 108. yıldönümü kutlama programı yarın saat 10.00’da İpsala Atatürk İlkokulu Atatürk Büstüne çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanacak.

PROGRAMA ATATÜRK İLKOKULUNDA DEVAM EDİLECEK

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü Anma programı, Atatürk İlkokulu’nda Atatürk Konferans Salonunda devam edecek.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak program, Şehitler için Kuranı Kerim Tilaveti, Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma, Çanakkale Savaşı Videosu, Ödül Töreni, Okul öğrencilerinin hazırladığı koro çalışması, Çanakkale Şiirinin okunması, Mehmet’in Hikâyesi adlı Tiyatro Gösterisi veDavetlilere kuru üzüm ve peksimet ikramı ile sona erecek.

ŞEHİTLİK ANITI ZİYARET EDİLECEK

18 Mart 2023 Cumartesi günü İpsala Atatürk İlkokulu Atatürk Konferans Salonu’ndaki programın ardından Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Askeri Personelin katılımı ile Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı Çelenkleri Şehitlik Anıtı’na konulacak. Saygı duruşu ve saygı atışından sonra İstiklal Marşı’mız söylenecek.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma 1.Hudut Tabur Komutanlığınca belirlenecek personel tarafından yapılacak.

ŞEHİT AİLELERİNE ZİYARET

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü Anma programı, nedeniyle bugün şehit aileleri ziyaret edilecek.

ŞEHİT MEZARLARINDAKİ TÖREN:

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü Anma programı, nedeniyle şehit mezarlığında bir tören düzenlenecek.

İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili tarafından şehitlerimizin mezarlarına çiçek konulacak. Şehitlerimiz için dua edilecek.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)