Bu Akşam Sahura Kalkılıyor
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala İlçe Müftüsü Ahmet Bayraktar, yaptığı açıklamada; Ramazan Ayı’nın bu akşam sahura kalkılarak başlanacağını belirtti ve bu yıl fitre miktarının ise, 70 TL olarak belirlendiğini kaydetti.

“Ramazan Ayı; 23 Mart’ta başlayacak, 20 Nisan’da sona erecek”

Manevi huzur iklimi denince aklımıza ilk gelen mübarek Ramazan Ayı’nın 23 Mart’ta başladığını belirten Bayraktar, “Mübarek Ramazan Ayı’na bizleri tekrar kavuşturan yüce rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun. Bu akşam ilk teravih namazımızı kılıp, ilk sahura kalkacağız inşallah.

Bu yıl Ramazan Ayı 23 Mart Perşembe günü başlayıp, 20 Nisan Perşembe günü sona erecek.

Bu yıl Ramazan Ayı 29 gün olacak. 21 Nisan Cuma günü inşallah iki bayramı bir günde kutlamış olacağız. Birincisi Müslümanların her hafta Cuma günleri bayramıdır, ikincisi ise Ramazan Bayramı olacak.” dedi.

“Ramazan, Kur'an'ınindirilmeye başladığı aydır”

Ahmet Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her yıl olduğu gibi sabahları diyanet takvimine göre, imsak vaktinde ezanlar okunup, oruca başlamış olacağız. Akşamları da aynı anda iftar edeceğiz inşallah.

Rabbimiz, Ramazan Ayı’nı diğer zamanlarda bulunmayan birçok manevi güzellikle, hayır ve bereketle donatmıştır. Ramazanı özel kılan önemli bir husus, Kur’an-ı Kerim'in bu ayda nazil olmaya başlamasıdır. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de ismi zikredilen tek ay olan Ramazan hakkında Cenab-ı hak şöyle buyurmuştur: Ramazan Ayı insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirilmeye başladığı aydır. (Bakara,2/185) Ramazan’da sahura uyanırken, ruhlarımız adeta tazelenir. İftara kavuşurken gün boyu elde edilen manevi kazanımlarla tüm benliğimiz sükun ve huzura kavuşur. Müminlerin yaratanla kurduğu gönül bağı ayrı bir güç kazanır. Bu ay; orucu, sahuru, iftarı, teravihi, safları dolan camileri, dinlenen mukabeleleri, sohbetleri ve iftar davetleri için akın akın yollara düşen insanları ile tam bir huzur iklimi kucaklar. Bu huzur iklimini ve fırsatları kaçırmamalıyız. 22 Mart Çarşamba günü tüm camilerimizde mukabele programı başlayacak ve Ramazan Ayı boyunca devam edecektir. Ayrıca, her akşam teravih namazından yarım saat önce tüm camilerimizde merkezi yayınla vaazlar yapılacaktır. Ramazan Ayı’nın huzur, bereket ve mutluluk getirmesini rabbimden niyaz eder; tüm kardeşlerimizin Ramazan Ayı’nı tebrik ederim.”

“Fitre miktarı, 70 TL”

Fitre miktarıyla ilgili konuşan Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı: “Diyanet İşleri Başkanlığımız, bu yıl fitre miktarını 70 TL olarak açıkladı. İsteyen vatandaşlarımız depremzede kardeşlerimize ulaştırılmak üzere, fitre ve zekâtlarını İlçe Müftülüğümüz kanalıyla gönderebilirler.”

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)