Erdoğan’la Yeniden
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Türkiye, 2. tur Cumhurbaşkanlığı Seçimi için dün sandık başında. 14 Mayıs'ta adaylardan birinin yüzde 50 ve üzeri oy almaması sonucunda seçim ikinci tura kalmıştı.

En çok oyu alan Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu için Cumhurbaşkanlığı seçiminde oylar dün atıldı. Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla başlayan oy verme işlemleri, saat 17.00'de sona erdi.

Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanabildi.

İpsala’da ise seçmenler saat 08.00’den itibaren sandık başına gitmeye başladılar. Oy pusulasının küçük olması nedeniyle oy verme işlemi hızlı oldu ve herhangi bir kuyruk oluşmadı.

Sandıklar tam zamanında açıldı ve zarflar sayıldı. İmzalar ile oy zarflarının eşitlenmesinden sonra tasnif işlemine geçildi.

Edirne Genelinde İlk Seçim Sonuçları Belli Oldu

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerine göre, saat 19.30 itibariyle Edirne genelinde sandıkların yüzde 98 oranında açıldığı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 66.87, Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 33.13 oy oranına ulaştığı öğrenildi.

Kesin olmayan bu sonuçlara göre ilk turda yüzde 63 oy oranını yakalayan Kılıçdaroğlu’nun oy oranını yüzde 66’ya, yine ilk turda yüzde 32 oy oranını yakalayan Erdoğan’ın oylarını yüzde 33’e yükselttiği belirtildi.

İPSALA’DA DURUM

İpsala genelinde ise Recep Tayyip Erdoğan 7348 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu 11.143 oy aldı.

İpsala Merkezinde ise Recep Tayyip Erdoğan 2207 oy, Kemal Kılıçdaroğlu ise 3199 oy aldı.

 

ERDOĞAN YENİDEN KAZANDI

 

Gazetemiz baskıya girerken Türkiye genelindeki oyların 98.22’si sayılmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyların %52.12’ni alırken, Kemal Kılıçdaroğlu ise 47.88 oy almıştı.

(Haber Merkezi)

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)