Kurtuluş Bayramını Coşku İçinde Kutluyoruz..
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala’nın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü bugün düzenlenecek törenlerle coşku içinde kutlanacak

İpsala’nın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle düzenlenen törenlerin ilki bugün saat 09.30 da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak.

İpsala’nın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü kutlama programına saat 10.15’te saat kulesinin bulunduğu Cumhuriyet meydanında Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının tören alanında bulunan öğretmen, öğrenci ve halkın kurtuluş bayramını kutlamaları ile başlayacak.

Milis Kuvvetlerinin şehre girişinin canlandırılmasından ve Türk bayrağının Milis Kuvvet komutanı tarafından Kaymakam Ömer Sevgili’ye teslim edilmesinden sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal tarafından yapılacak.

  İpsala’nın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü etkinliklerine Milletvekillerinin gönderdiği telgrafların okunmasından Kurtuluş temalı şiir okunacak, Oratoryo sunumu ve halk oyunları gösterileri gerçekleştirilecek.

20 Kasım İpsala Kurtuluş Günü ile ilgili düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, İpsala İmam Hatip Ortaokulu ile İpsala Anadolu İmam Hatip lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan ritm grubunun gösterisi, Edirne Belediye Bandosu Gösterisi ile devam edecek olan kutlama etkinlikleri Edirne Belediye Bandosu eşliğinde kortej geçişi ile sona erecek.

PİLAV VE KERMES

İpsala’nın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü kutlama etkinliklerinden sonra İpsala Belediyesi tarafından pilav ve ayran ikramı yapılacak.

İpsala Aile Destek Merkezi tarafından hazırlanan kermes İpsala Eski Ticaret Borsası binasında açılacak.

 

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)