İpsala’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşku İçinde Kutlandı.
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala’nın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü bugün düzenlenen törenlerle coşku içinde kutlandı.

İpsala’nın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle düzenlenen törenlerin ilki bugün saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

İpsala’nın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü kutlama programına saat 10.15’te saat kulesinin bulunduğu Cumhuriyet meydanında Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının tören alanında bulunan öğretmen, öğrenci ve halkın kurtuluş bayramını kutlamaları ile başladı.

Milis Kuvvetlerinin şehre girişinin canlandırılmasından ve Türk bayrağının Milis Kuvvet komutanı tarafından Kaymakam Ömer Sevgili’ye teslim edilmesinden sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal tarafından yapıldı.

İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal konuşmasında,” Bugün İpsala’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun, bu topraklarda ebediyete kadar düşman çizmesi istemiyoruz diye haykırışının, hür ve bağımsız yaşamayı kendisine şiar edinen bir milletin ölümü esarete değişmem deyişinin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık meşalesini sonsuza kadar taşıma azminin ortaya koyuluşunun 101. yılı hepimize kutlu olsun!

Kuruluşu milattan öncesine dayanan İpsala’mız, nice krallıklara nice imparatorluklara ev sahipliği yapmış ve tarihin birçok evresinde tarihe yön vermiş önemli bir konumda bulunmaktadır. Binlerce yıldan bu yana dahil olduğu toplumlara ekonomik ve sosyolojik olarak katkı veren kadim şehrimiz Cumhuriyetle birlikte ülke ekonomisine katkı vermeye devam etmiştir. Günümüzde geniş ovası ile ülkemizde yetiştirilen pirincin %’de 25’ini üretmekteyiz. Ülkemizin Avrupa’ya açılan kapı olan serhat şehrimiz güler yüzlü ve çalışkan insanları ile adından her zaman söz ettirmeyi başarmıştır. Bende bu ilçenin bir ferdi olmaktan her zaman gurur duydum ne mutlu ki sizlerle birlikteyim. ” dedi.

İpsala’nın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü etkinliklerine Edirne Valisi Yunus Sezer ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gönderdiği telgrafların okunmasından sonra Kurtuluş temalı şiir, Oratoryo sunumu ve halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi.

20 Kasım İpsala Kurtuluş Günü ile ilgili düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, İpsala İmam Hatip Ortaokulu ile İpsala Anadolu İmam Hatip lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan ritm grubunun gösterisi, Edirne Belediye Bandosu Gösterisi ile devam eden kutlama etkinlikleri Edirne Belediye Bandosu eşliğinde kortej geçişi ile sona erdi.

İpsala’nın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü etkinliklerine AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün ve İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri İpsala’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşku İçinde Kutlandı. İpsala’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşku İçinde Kutlandı. İpsala’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşku İçinde Kutlandı. İpsala’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşku İçinde Kutlandı. İpsala’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşku İçinde Kutlandı. İpsala’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşku İçinde Kutlandı. İpsala’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşku İçinde Kutlandı. İpsala’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşku İçinde Kutlandı. İpsala’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşku İçinde Kutlandı. İpsala’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşku İçinde Kutlandı.
Yorumlar (0)