Sağnak yağışlara dikkat!
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Edirne’nin güney ilçeleri için sağanak uyarısı yapılarak, vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, bugün saat 11.00'dan itibaren Edirne’nin ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği duyuruldu.

İstanbul Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Bölgemizin Salı ve Çarşamba günleri gök gürültülü sağanak yağışlara teslim olacağını duyurarak vatandaşları uyardı.

Yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor" denildi. Ani sel, su baskını, yerel yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, kıyılarda yerel hortum oluşumu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, bölgemizin batısında beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren Edirne’nin güneyi, (Enez, İpsala, Meriç, Havsa, Keşan, Uzunköprü) Kırklareli, (Kırklareli, Pehlivanköy, Lüleburgaz, Babaeski) Tekirdağ (Süleymanpaşa, Malkara, Şarköy, Hayrabolu) çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, kıyılarda hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi ulaşımlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)