Kurban derisi hemen tuzlanmalı!
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanlardan çıkan derilerin sıcak hava nedeniyle en kısa süre içerisinde tuzlanması gerektiği yönünde uyarıda bulunuldu.

Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanlardan çıkan derilerin sıcak hava nedeniyle en kısa süre içerisinde tuzlanması gerektiği yönünde uyarıda bulunuldu.
Türk Hava Kurumu, sıcak hava nedeniyle kesimden sonra tuzlanmayan derilerin 1-2 saat içinde zayi olduğu vurgulandı.
Konuyla ilgili olarak gönderilen bildiride, THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan’ın kurban derisiyle ilgili yaptığı açıklama yer aldı.
“DERİLERİN GÖNÜL RAHATLIĞIYLA VERİLEBİLECEĞİ
EN ÖNEMLİ YERLERDEN BİRİ THK’DIR”
Kurban derilerinin korunması ve bağışlanması konusunda önemli uyarılarda bulunan THK Başkanı Kürşat Atılgan, vatandaşların kurban derilerini kime verdiklerine dikkat etmeleri gerektiğine dikkati çekerek, “Türk Milletinin kurban derilerini makbuz karşılığında gönül rahatlığıyla verilebileceği en önemli yerlerden biri THK’dır.” dedi.
KESİMDEN SONRA DERİLER 1-2 SAAT İÇİNDE TUZLANMALI
Türkiye’de kesilen kurbanların derilerinin ekonomik değerinin yaklaşık 100 milyon lira olduğunu ifade eden Atılgan, sıcak hava nedeniyle kesimden sonra tuzlanmayan derilerin 1-2 saat içinde zayi olduğuna dikkat çekti.
Geçen yılki Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanlardan çıkan derilerin % 60’ının bu nedenle zayi olduğunu işaret eden Kürşat Atılgan, derilerin, kesimin hemen ardından tuzlanması gerektiğini söyledi.
“ÖNEMLİ OLAN DERİLERİ, HAYIR İŞLERİ YAPAN KURUMA VERMEKTİR”
Vatandaşların kurban derilerini kime verdiklerine dikkat etmeleri gerektiği uyarısında da bulunan Atılgan, şunları aktardı: “Çünkü geçtiğimiz dönemde devletimize karşı büyük bir mücadele yürüten bölücü terör örgütünün şehirlerdeki mensupları ile geçen sene büyük bir kalkışmayla Türk milletine acı yaşatan FETÖ’nün de bu dini vecibeden nimetlenmek için halkın duygularını istismar ederek yeteri kadar bu derileri toplayarak, kirli emellerine alet etmişlerdir. Önemli olan hayırlı bir kuruma, hayır işleri yapan kuruma vermektir. Bunların başında da THK gelmektedir. Gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için eğitim kamplarında ücretsiz olarak verilen havacılık kursları için tüm dünyada büyük paralarla verilmektedir. Vatandaşların fitre, zekat ve kurban derileriyle yapılan yardımlarla Türk gençliğine bu kurslar ücretsiz verilmektedir.”
Kurban derilerini verilirken mutlaka makbuz alınmasını isteyen Kürşat Atılgan“Kurban derilerinin makbuz karşılığında gönül rahatlığıyla verilebileceği en önemli yerlerden biri THK’dır.” ifadelerini kullandı.

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)