”Raya Montajlı Tümleşik Asansör Tahrik Sistemi” Patent Aldı.
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Yusuf Avşar’ın doktora tez çalışmasından elde edilen “RAYA MONTAJLI TÜMLEŞİK ASANSÖR TAHRİK SİSTEMİ" başlıklı TÜBAP Mülkiyet Hakları ve Patent Desteği Projesi çıktısı olan buluş Türk Patent ve Ma

 Buluşun üretim ve test süreçleri TÜBİTAK tarafından 2210394 numaralı proje kapsamında desteklenmiş ve prototip üretimi yapılmıştır. Yapılan testlerden başarı ile geçen buluşun, sektörde önemli bir açığı kapatması beklenmektedir.

Bursa Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Fenercioğlu ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mücahit Soyaslan’ın da buluş sahipleri arasında yer aldığı ürüne, asansör sektöründe çalışan firmaların yoğun bir ilgisinin olduğu ve seri üretim için görüşmelerin yapıldığı belirtildi.

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörlüğünün patent sahibi olarak yer aldığı buluş, geleneksel yöntemlerin aksine, üretim süreçlerinde döküm yöntemine ihtiyaç duymayan ve motor gövdesinin aynı zamanda motor şasisi görevi yapacağı, motor gövdesinin asansör taşıyıcı rayına direkt olarak dik bir şekilde bağlanacağı ve tahrik sisteminin yükünün tamamının binaya binmeyeceği tümleşik bir asansör tahrik sistemi ortaya koymaktır. Buluş sayesinde; raya montajlı olarak gerçekleştirilen, makine şasi konstrüksiyonu gerektirmeyen, sistemin toplam ağırlığını dengeli şekilde taşıcıyı ve karşı ağırlık kılavuz raylarına dağıtabilen, düşük hacim ve kütleye sahip, döküm yerine plaka saclardan lazer kesim yöntemi ile üretilen, minimum düzeyde talaşlı imalata ihtiyaç duyan bir asansör makine tasarımı elde edilmiştir. Patentin uluslararası alandaki PCT (Patent CooperationTreaty) başvuru süreci devam etmektedir.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri ”Raya Montajlı Tümleşik Asansör Tahrik Sistemi” Patent Aldı. ”Raya Montajlı Tümleşik Asansör Tahrik Sistemi” Patent Aldı.
Yorumlar (0)