Başkan Kerman’dan Vicdana Davet
Paylaş
Tweetle
Paylaş

“86 Personelle Devrettik,196 Personelle Devraldık.”

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, resmi sosyal medya hesabından kamuoyunu bilgilendirme açıklaması yaparak, 5 yıl önce 86 belediye personeliyle devrettiği İpsala Belediyesi’ni, 196 belediye personeliyle tekrardan devraldığını açıkladı. Kerman, 196 personelin belediyeye aylık maaliyetinin 9 milyon 733 bin lira olduğuna dikkat çekerek, seçimlere son 1 ay kala 60 kişinin belediye personeli olarak işe alındığını öne sürdü.

Resmi sosyal medya hesabından kamuoyunu bilgilendirme açıklaması yapan İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde seçilerek göreve geldiklerinde İpsala Belediyesi’ni 196 personelle devraldıklarını kaydederek, 196 içinin belediyeye olan aylık maaliyetini açıkladı.

“196 Personelin Maliyeti 9 Milyon 733 Bin lira”

196 kişiden oluşan personelin belediye aylık maliyetinin 9 milyon 733 bin lira olduğuna dikket çeken Belediye Başkanı Kerman; “Belediye müdürlerimiz ile gelir ve giderimizi karşılaştırmak üzere yapmış olduğumuz toplantıda, en çok giderimizin personel giderleri olduğu ortaya çıktı. Görev aldığımızda İpsala Belediyesi’nde toplam 196 kişi çalışmaktaydı. Bunlar sırasıyla ve belediyeye aylık maliyetiyle de sizleri bilgilendirmek istiyorum; belediyemiz bünyesinde çalışan memur sayısı 28 olup, belediyemize aylık maliyeti 1 milyon 642 bin lira ödenmektedir. Belediye işçilerimizin sayısı 8 adettir ve aylık maliyeti de 685 bin liradır. Şehir hizmetlerinde çalışan işçilerimizin sayısı 117 olup, belediyemize aylık maliyeti 5 milyon 521 bin liradır. Lisanslı depoda 23 kişi çalışmakta olup, aylık maliyeti 1 milyon 15 bin lira, ilk sela şirketinde de 20 kişi çalışmakta olup, belediyemize aylık maliyeti 870 bin liradır. Yani toplamda belediyemiz 196 kişiye 9 milyon 733 bin lira her ay para ödemektedir. İlerleyen günlerde bu rakamlar fiyat artışlarıyla beraber 10 milyon liraya kadar yükselecektir” dedi.

“5 Yıl Önce 86 Kişiyle Devrettik,196 Kişi İle Devir Aldık”

Kerman, İpsala Belediyesi’nin 196 işçiyi taşıyacak gelire sahip olmadığının altını çizerek; “Yaptığımız bu çalışmalar neticesinde kağıt üzerinde ilk sela şirketi var olmasına rağmen, hiçbir faaliyeti olmadığını ve belediyemize külfet olduğuyla ilgili açıklamalarımızı yapmıştık ve belediye meclis üyelerimizi de bilgilendirmiştik. Belediyemiz, bu kadar işçiyi taşıyacak bir gelire sahip değildir. Gelirimizi giderimizi eşitlemek zorundayız. Bizler 5 yıl önce aynı belediyeyi 86 kişiyle yönettik. Bugün aynı belediye 196 kişiyle yönetilmektedir. 110 kişilik fazlalık vardır. Bu belediyecilik değil, talan etmektir ve biz buna da müsaade etmeyeceğiz. Çünkü burada yeni doğan bebeğimizin bile hakkı vardır” şeklinde konuştu.

“Seçime 1 Ay Kala 60 Kişi Alınmış”

Önceki dönem belediye yönetimi tarafından seçimlere 1 ay kala 60 kadar işçinin işe alındığını öne süren Kerman, sonradan işe alınan işçilere başka iş imkânı sunacağının sözünü verdi. Kerman,”Ben burada şov yapanlara seslenmek istiyorum; sizler bütçeyi dengelemek için işçi sayısını azaltan başkana sesleneceğinize, haksız yere belediye bütçesini zarara sokmak ve işçi kardeşlerimizin geleceğiyle, hayalleriyle oynayan, seçime 10-20 gün hatta 1 ay kala 60 kadar işçimizi belediyeye alan başkana niye bunları sormuyorsunuz? Onun hiç mi burada suçu yoktur. Seçim üzeri bu kadar işçiyi işe alan başkan mı suçludur? Biz, hiçbir zaman hiçbir işçimizi mağdur etmek istemeyiz. Hepsi bizim evladımızdır ve onlara en kısa zamanda iş imkânları sunacağız. Buradan söz veriyorum ve aynı zamanda kendilerinden biraz sabretmelerini istiyorum. Buradan bir kez daha şov yapanlara sesleniyorum;sizin amacınız gerçekten işçinin amacını savunmaksa,aynı şovu gidin Keşan’da ve Yenikarpuzlu’da da yapın.Orada da işçi kardeşlerimizin haklarını savunun” diye konuştu.

“Kurası Çekilmiş 60 Konutluk TOKİ’ler İçin Çalışmalar Yakında Başlayacak”

Diğer yandan Belediye Başkanı Kerman, İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili ile birlikte İstanbul’da TOKİ Daire Başkan Yardımcısı Ömer Caniklioğlu ile görüştüklerini ve kurası çekilmiş 60 konutluk TOKİ inşaatının yakında başlaması için söz aldıklarını ifade etti. Kerman; “30 Nisan Salı günü kıymetli İpsala Kaymakamımız Sayın Ömer Sevgili’yle, bu kez İpsala’mız için önemli olan TOKİ işiyle ilgili görüşmek üzere İstanbul’a gittik. Orada İstanbul TOKİ Daire Başkan Yardımcımız Sayın Ömer Caniklioğlu ile yaptığımız görüşmede, ilçemize kurası çekilmiş ve yer belirlemesi olarak da İpsala Bayrambey Mahallesi, Emniyet Müdürlüğü’nün yanında yapılacak olan 60 konutun projelerinin bittiğini ve bu konutların bir an önce inşaatının yapılması için ihaleye çıkarılmasını rica ettik. Onlardan da söz aldık; bu konuyla ilgili en kısa zamanda inşaatın ihalesi yapılıp, kazmanın vurulacağının sözünü aldık. Bununla ilgili kendilerine, seçimlerden önce söz vermiş olduğumuz 600 konutluk TOKİ projeleriyle ilgili olan arsalarımızın ilk etabının yapılması için ön görüşmede bulunduk. İlerleyen günlerde yer tespitinin yapılması ve vatandaşlardan da bir an önce talep toplanması için sizlerle birlikte, tekrar en kısa zamanda buluşacağız” açıklamasını yaptı.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri Başkan Kerman’dan Vicdana Davet Başkan Kerman’dan Vicdana Davet
Yorumlar (0)