Yeşil Pasaport Beklentisi
Paylaş
Tweetle
Paylaş

EGD Başkanı Derya Sarılarlı, Gazetecilere verilen yeşil pasaport sözüyle ilgili olarak “Milletvekillerinden destek bekliyoruz” dedi.

Edirne Gazeteciler Derneği Başkanı Derya Sarılarlı, bu yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gündeme getirilen basın mensuplarına hususi damgalı (yeşil) pasaport verilmesine yönelik TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifinin akıbetini öğrenmek istediklerini belirterek, “Bu konuda milletvekillerinden destek bekliyoruz” dedi.

Sarılarlı, kanun teklifiyle basın mensuplarına hususi damgalı (yeşil) pasaport verilmesinin gündeme geldiğinde TBMM’de temsil edilen tüm siyasi partilerin temsilcilerinden olumlu tepki duyulduğunu hatırlatarak, şunları ifade etti; “Kanun teklifi hangi aşamada, aradan geçen zamanda neler oldu? Bilgi sahibi olmak istiyoruz. Basınla ilgili olan Edirne milletvekilleri başta olmak üzere, tüm Edirne milletvekillerinden konunun takipçisi olmalarını bekliyoruz. Gazetecilere yeşil pasaport konusu gündemden düşmüş görünüyor. Milletvekillerimizden konuyu TBMM’nin ilgili birimlerinden öğrenip, bilgilendirme yapmalarını talep ediyoruz. Edirne sınır kenti olduğu için basın mensupları sık olarak Yunanistan ve Bulgaristan’a görevli gidiyor. Mevcut gri pasaport (hizmet pasaportu) bir yıl süreli olup, geçerlilik süresinin sonlarında Yunanistan ve diğer Avrupa Birliği ülkelerine girişte sıkıntı oluyor. 10 Ocakta verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Meclis Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş’un da olumlu olarak nitelendirdiği bu girişimin tamamlanmasını talep ediyoruz.”

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)