Bisiklet Bayramı Yaşandı….
Paylaş
Tweetle
Paylaş

İpsala Kaymakamlığı tarafından başlatılan “Bu Bayramda Çocuk Sevindirelim ”kampanyası kapsamında başarılı fakat maddi durumu zayıf olan ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tesbit edilen 300 öğrenciye törenle bisiklet verildi.

İpsala Kaymakamlığı tarafından başlatılan “Bu Bayramda Çocuk Sevindirelim ”kampanyası kapsamında başarılı fakat maddi durumu zayıf olan ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tesbit edilen 300 öğrenciye törenle bisiklet verildi.

Çarşamba günü saat 11.00’de Cumhuriyet meydanında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin ilk konuşmasını İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman yaptı. Kerman, bayramın İpsala’ya erken geldiğini, çocuklara bayram hediyesi olarak bisiklet verildiğini belirterek “Çocuklarımıza bisiklet yolu yapmak belediye olarak bizim işimiz. Ayrıca bisiklet alan çocuklarımıza kaskı belediye olarak yine biz alıyoruz” dedi.

İpsala Kaymakamı Ali Uysal, yaptığı konuşmada “Mesai sonrası soğuk günlerde kasketimi beremi takarak her yeri bisikletimle dolaşıyorum. Bazı çocuklarımızın benim bindiğim o basit bisiklete bile nasıl bir hayranlık ve özenti ile baktığını gördüğüm için bisiklet vermeyi uygun gördük. Çocukluk bence özgürlüktür arkadaşlar; çocukluk saflık demek, temizlik demek. Mutluluk demek, acılara rağmen gülebilmek demektir. Sefaletin içinde bile savaşta bile gülebilmek demektir çocukluk. Bizler dünyaya geliyoruz büyürken kirleniyoruz. Toplum içi su dolu bulanıklaşmış, kirlenmeye yüz tutmuş bir havuz gibidir, çocuklar ise havuza akan temiz birer damla gibidir, ne kadar çok temiz damla huzura akarsa, havuz o kadar çabuk temizlenir. Yani ne kadar çok çocuk muttu bir çocukluk geçirirse toplum o kadar çabuk düzelir. Bir insan yedisinde ne ise yetmişinde de odur. Mutlu çocuklar mutlu bir toplum demektir. Bugün mutlu ettiğimiz çocuklar adına çok sevinçliyim ”şeklinde konuştu.

İpsala Kaymakamı Ali Uysal, hayırsever işadamlarından açık arttırma ile 20-30 ve 50 bisiklet sözü aldı.

Öğrencilere bisikletlerin verilmesinden sonra İpsala Kaymakamı Ali Uysal ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman öğrencilerle kısa bir tur attı.

 

 

 

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri Bisiklet Bayramı Yaşandı…. Bisiklet Bayramı Yaşandı…. Bisiklet Bayramı Yaşandı…. Bisiklet Bayramı Yaşandı…. Bisiklet Bayramı Yaşandı…. Bisiklet Bayramı Yaşandı…. Bisiklet Bayramı Yaşandı…. Bisiklet Bayram? Ya?and??. Bisiklet Bayram? Ya?and??.
Yorumlar (0)