Kuyrukta bayram!
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Edirne'deki sınır kapılarından son 3 günde yaklaşık 114 bin kişi giriş-çıkış yaparken, Kapıkule Gümrük Kapısı önündeki 15 kilometreyi bulan kuyrukla TIR sürücülerinin çilesi Ramazan Bayramı'nda da bitmedi…

Bülent AYAN
Edirne'deki sınır kapılarından son 3 günde  yaklaşık 114 bin kişi giriş-çıkış yaparken,  Kapıkule Gümrük Kapısı önündeki TIR kuyruğu çilesi Ramazan Bayramı'nda da bitmedi.
Ramazan bayramını ailelerinden uzakta olmanın burukluğunu yaşayan TIR sürücüleri,  Bulgaristan tarafının yavaş işlem yapmasını nedeniyle bayramlarını kavurucu sıcağın altında araçlarının kabinlerinde sırada kavrularak geçirdi. İhtiyaçlarını karşılayacak bazı tesislerin bayramda kapalı olması nedeniyle sürücülerin sıkıntıları daha da arttı..
Yurt dışına çıkmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen sürücüler, yaklaşık 15 km TIR kuyruğu oluşturdu. Kuyrukta bekleyen bazı sürücüler de birbirleriyle bayramlaşıp oturup sohbet ederken, sıranın kendilerine gelmesini bekleyen TIR şoförleri, buruk girdikleri bayramda Türkiye'nin bir ucundan sevdikleriyle telefonla konuşarak hasret giderdi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı başta Kapıkule olmak üzere Hamzabeyli, İpsala, Pazarkule, Dereköy sınır kapılarından 24 Haziran Cumartesi gününden buyana  10 bin 80 otomobil giriş, 14 bin 683 otomobil çıkış, 255 otobüs giriş, 409 otobüs çıkış, 1145 kamyonet giriş, 284 kamyonet çıkış, 2 bin 914 TIR giriş, 4 bin 177 TIR çıkış olmak üzere toplam 13 bin 363 araç giriş yaparken, 19 bin 553 araç da çıkış yaptı. Bu arada aynı süre içerisinde 41 bin 934 giriş v e 72 bin 242 çıkış olmak üzere 114 bin 476 kişi de bu sınır kapılarından giriş çıkış yaptı.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)