Bircan, ”Sivas Katliamı En Acı En Karanlık Anlardan Biridir”
Paylaş
Tweetle
Paylaş

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, 2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen Sivas katliamı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, 2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen Sivas katliamı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bircan, mesajında,”2 Temmuz 1993’u asla unutmayacağız. Sivas katliamı ülkemizin tarihindeki en acı en karanlık anlardan biridir. Bu lekeyi ülkemize sürenleri bizler ve tarih asla affetmeyecektir.

Her ne kadar iz bırakmadıklarını düşünseler de kundakçılar kadar ateşe benzinle gidenler bellidir. Sivas davasında kimlerin “avukat” olduğu, o avukatların daha sonra nerelerde görev aldığı kamuoyunun bilgisindedir.

Bugün milyonlar adalet diye haykırıyorsa, Sivas katliamında bile adaletin tam olarak işlememesindendir.

Bu katliamı yapanlar düşünen insana, aydınlık Türkiye’ye düşman olanlardı. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete ve cumhuriyetin aydınlığına karşı duranlardı.  İçinden Yunus Emre’leri çıkaran Anadolu aydınlığından, Cumhuriyet aydınlanmasından nasibini almamış, içleri karanlıkla dolu kindarlardı.

İçlerindeki kinden mutsuz olanlar kötülükten başka bir şey düşünemezler, yapamazlar. Ülkelerine, insanlarına, insanlığa verecekleri bir şey olmayanlar aydınlığa düşmandırlar. Dün Sivas’ta aydınlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı diri diri yakanlarla bugün Ortadoğu’yu kana deryasına çevirenler aynı zihniyetin ortaklarıdır.

Şimdi Türkiye’de güçlü bir şekilde adalet diye haykırıyoruz. Sivas için, Gezi’de kaybettiklerimiz için, suçsuz yere işlerinden olanlar için, ülkemizde yapılan pazarlıkları, hesapları açık olarak görebilmek için adalet diyoruz.

Sivas’ta yaşananlar Türkiye’nin aydınlık insanlarının hafızasında silinmeyecektir. Yalanlarla, saptırmalarla toplumu kışkırtıp masum insanların üzerine salanları çok iyi biliyoruz. Bu ülkeyi bölmek isteyenler bu yalanları söyleyenler, yayanlardır. Kutsal değerleri kendi siyasi emellerine alet edenleri, bunun için kışkırtmadan, yalandan kaçınmayanları halkımıza havale ediyoruz.

Sivas katliamında kaybettiklerimizin anıları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Işıklar içinde yatsınlar”dedi.

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)