Koru: “Çeltikte yabancı otla mücadele çalışmaları yapılıyor”
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Çeltik üreticisi Ahmet Koru yaptığı açıklamada; çeltikte yabancı otla mücadele çalışmalarının yapıldığını belirterek, “İyi bir ürün elde etmek için mücadele ediyoruz. Emeğimizin karşılığını inşallah alırız ve iyi bir verim elde etmiş oluruz.” dedi.

Çeltik üreticisi Ahmet Koru yaptığı açıklamada; çeltikte yabancı otla mücadele çalışmalarının yapıldığını belirterek, “İyi bir ürün elde etmek için mücadele ediyoruz. Emeğimizin karşılığını inşallah alırız ve iyi bir verim elde etmiş oluruz.” dedi.

“Yabancı otla mücadele etmeye başladık”

Açıklamasına, “Çeltik ekimlerinin ardından, ilaçlamalar yapıldı.” diyerek, başlayan Koru, şunları söyledi: “Sezonun tüm üreticiler açısından bereketli ve verimli olmasını diliyorum. Üreticiler, yerlerini ektiler ve ardından ilaçlama yaparak, yabancı otla mücadele etmeye başladı. Üreticiler olarak, birinci gübrelemeyi yaptık ve 2 hafta içerisinde de, ikinci gübrelemeyi yapacağız.”

“Nispi nemin artması aleyhimize olur”

Çeltikte bakım çalışmalarının devam ettiğinin altını çizerek, sözlerine devam eden Ahmet Koru şöyle konuştu: “Hava sıcaklıkları şuanda iyi gidiyor. Ancak, nispi nemin artması bizim aleyhimize olur. En büyük korkumuz, yoğun hava sıcaklarından dolayı nispi nemin aşırı yükselerek, mantari hastalıklara davetiye çıkarmasıdır. Hava sıcak olsa da, poyraz olması halinde rutubet olmuyor ve bu da, bizim açımızdan son derece iyi oluyor. Fakat, önümüzdeki 15 gün ya da 1 ay içerisinde, sıkıntılı bir hava olması durumunda hastalık riski artar. İnşallah sıkıntılı bir hava yaşanmaz. Umarız, hava şartları iyi gider ve herhangi bir olumsuzlukla karşı karşıya kalmayız. Şuanda, her şey istediğimiz gibi gidiyor ve bu şekilde devam ederse, iyi bir sezon yaşayacağımıza inanıyorum.” dedi.

“İnşallah, emeğimizin karşılığını

alırız ve iyi bir verim elde etmiş oluruz”

Koru sözlerini şöyle tamamladı: “Üreticiler olarak, bu yıl iyi bir ürün elde etmek için mücadele ediyoruz. İnşallah üreticiler olarak, emeğimizin karşılığını alırız ve iyi bir verim elde etmiş oluruz.”

(Deniz ÇİL-Gündemsaros))

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)