AK Parti’de İlçe Kongreleri 19 Ağustos-12 Kasım Arasında Yapılacak
Paylaş
Tweetle
Paylaş

Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe Ankara dönüşünde basın toplantısı düzenleyerek görevinin başında olduğunu ve ilçe kongreleri takviminin belirlenerek çalışmalara başladıklarını kaydetti.

İlçe başkanlarını yanına alarak düzenlediği basın toplantısında konuşan Akmeşe ilçe kongreleri ile ilgili yol haritasının belirlendiğini ifade ederek “16 Nisan halk oylaması sonrasında Cumhurbaşkanımız 2 Mayıs günü yeniden partimize aday oldu. Üye olduktan sonra 21 Mayıs’ta yapılan olağanüstü kongreyle kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tekrar Genel Başkan oldu. Bu yenilenme sonrasında geçen hafta il başkanlarını toplayarak Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız bir değerlendirme yaptı. Kongre sürecimizde 4 Temmuz itibari ile başlamış oldu. Yeni seçilecek kadrolarla beraber 2018 hem yerel hem de genel seçimlere hep beraber güçlü bir şekilde yürüyeceğiz.30 Temmuz ile 6 Ağustos arasında bizler belde seçimlerini bitirmiş olacağız.19 Ağustos ile 12 Kasım arasında da bütün ilçe kongreleri tamamlanmış olacak. İlçe kongrelerini bitirdikten sonra ise 18 Kasım 2017, 25 Şubat 2018 tarihleri arasında ise il teşkilatlarının 81 ilde kongreleri yapılacak ”dedi.

Ak parti kongrelerinin bir bayram havasında geçtiğini ifade eden Akmeşe “Ak Partide kongre demek hem şölen hem de yenilenmek demektir. Bizim kongrelerimiz şölen havasında geçer. Biz bu süreçte birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz. Diyerek hedeflerinin 2019 yerel ve genel seçimleri olduğunu belirtti.

Edirne olarak genel merkeze karşı mahcup olduklarını ifade eden İl Başkanı Akmeşe “daha önce birinci parti olmak için yüzde 50 artı 1 almaya gerek yoktu. Yüzde 35-40 la iktidar oluyorduk. Şimdi tek başımıza Cumhurbaşkanımızı seçebilmemiz için yüzde 50 artı 1 oy almamız lazım. Bizim bu bölgede Edirne olarak hep işimiz zor olmuştur. Genel merkezimize hep mahcup olmuş ve çabalarımıza rağmen Türkiye ortalamasını yakalayamadık. Bu kongre süreci bizim yenilenmemize vesile olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı ve Ak parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın il başkanları toplantısı süresince görevden alınıp alınmayacakları konusunda Edirne’de merakla bekleyenler olduğunu ve dedikoduları bildiklerini belirten Akmeşe “Biz devam ediyoruz. Onlar bize güvendiği sürece biz bu işin arkasındayız. Genel merkezimizle görüştük. Bizimle ilgilide kamuoyunda dedikodular var. Gerektiği zaman biz koltuğu bırakmasını biliriz. Birileri istedi diye biz bu görevi bırakmayız. Biz başarılı olamadığımızı anladığımızda bırakırız. Bu işi ileri götürmeye gerek yok zaten” dedi.

Ülkenin vatan hainleri tarafından 15 Temmuz günü darbe girişimi ile bir felakete sürüklenmek istediğini ve bu felaketten milli ruh ile dönüldüğünü söyleyen il başkanı Akmeşe 15 Temmuz’un yıl dönümünün yaklaştığını ve hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

Edirne teşkilatı olarak da bazı programlar düzenlediklerini ve geceyi Atatürk anıtı önünde geçireceklerini ifade eden Akmeşe “15 Temmuz yıl dönümü için bir takım hazırlıklar içinde olduklarını belirten İl Başkanı İlyas Akmeşe ülke genelinde büyük bir program düzenleniyor. Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz gecesi şehitler köprüsünde olacak. Meclisimizde olağan olarak tek gündemle toplanacak ve bizler bunları unutturmak istemiyoruz. Bu millet bir tek telefonla sokağa caddeler indi ve bu hain girişimi tankların, mermilerin önüne yatarak engelledi. Bizlerde Atatürk anıtı önünde milletle beraber olacağız ”şeklinde konuştu.

CHP’nin Adalet yürüyüşü ile ilgili bir gazetecinin Edirne Şehit Ailelerinin katılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna “Ben bu konuda başkan beyi aradım. Kendi adınıza bu yürüyüşe katılabilirsiniz. Eyvallah. Şehit aileleri olarak siz bir toplumu temsil ediyorsunuz. Doğuda, Güneydoğuda şehit olmuş evlatlarımızı ailelerini temsil ediyorsunuz. Sizin orda olmanız hiç hoş görüntü değil diye kendisinin yüzüne söyledim ve kendisini kınıyorum. Bunun hesabını şehit ailelerine vermesi lazım” diyerek cevap verdi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Er Meydanının revizyonu ile ilgili olarak gerekli desteği verdiklerini ve Ankara temasları sırasında bu konunun da üzerine eğildiklerini ifade eden Akmeşe “Ödenek ile ilgili sıkıntı vardı. Bizler bu şekilde sadece Edirne teşkilatının sorunları ile ilgilenmiyoruz. Bize hangi kurum müracaat ederse biz onlarında sorunlarıyla ilgileniyoruz. Belediyemizin de sorununu ilettik. Başkana o müjdeyi biz verdik. Edirne için hayırlısı olsun çok güzel bir proje. Şu an bakanlığımızda çalışma yapıyor” dedi.(Edirne Haberci)

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)