İpsala Trak

Sonsuza Kadar CUMHURİYET!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. Yıl dönümü kutlamaları Türkiye’nin dört bir köşesinde olduğu gibi İpsala’da da coşku içinde kutlandı.

Bu içerik 31 Ekim 2022 08:43 tarihinde eklendi ve 662 kez okundu

KUTLAMALAR CUMA GÜNÜ BAŞLADI.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. Yıl dönümü kutlamalarına Cuma günü saat 12.30’da Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

FENER ALAYI DÜZENLENDİ

İpsala’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları kapsamında, Fener Alayı yürüyüşü Cuma günü akşamı saat 19.00’da Müftülük binası önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na doğru meşaleler, bayraklar ve marşlar eşliğinde; İlçe Kaymakamı Ömer Sevgili, Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile halk katılımıyla gerçekleşti.

Cumhuriyet Meydanı’na gelindiğinde, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ömer Sevgili, “99 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Efendiler! Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’ demesi üzerinden 99 yıl geçti. Bu uğurda aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. ”dedi.

Ardından sahneye çıkan Grup7’li konser vererek İpsala’da Cumhuriyet coşkusunu yaşattı.

SEVGİLİ, KUTLAMALARI KABUL ETTİ.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 99. yıl dönümü kutlamalarına bugün saat 10.30’da İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili’ nin kutlamaları makamında kabul etmesiyle başladı.

BAYRAMA YOĞUN İLGİ VARDI.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99.yılı kutlama programına İpsala Cumhuriyet Meydanında devam edildi.

Saat 11.00’de İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, Garnizon Komutanı Yb. Ahmet Ferit Gürbüz ve İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal tarafından törene katılan öğrencilerin, öğretmenlerin ve halkın bayramını kutlamaları ile başladı.

SEVGİLİ, GENÇLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam önemini belirten konuşma İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili tarafından yapıldı

Konuşmasına Cumhuriyet Bayramını kutlayarak başlayan İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, ”Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Kurtuluş Savaşımızın büyük zaferle sonuçlanmasından sonra, Atatürk Türk Milletinin yapısına en uygun olan Cumhuriyeti bizlere armağan etmiştir. ”dedi.

Konuşmasının son bölümünde öğrencilere seslenen İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, ”Ulu önde Mustafa Kemal Atatürk, “Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz” demiştir. Hem Atatürk’ün gösterdiği yolda emin adımlarla yürümeniz hem de devletimizin daha da güçlenmesi için sizlere büyük görevler düşüyor”

Cumhuriyet, sadece bir yönetim anlayışı değildir! Bir yaşam tarzıdır. Cumhuriyet, yönetimden sağlığa, tarımdan ekonomiye, spordan eğitime hepsini içinde barındırır. Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte Cumhurbaşkanımızdan Muhtarlarımıza kadar olan kademelerdeki kişilerin belirlenmesi vatandaşlarımızın oyları ve iradesiyle oluşmaya başladı. Geleneksel tarımdan modern tarıma geçildi. Sanayi ekonomisine ağırlık verilmeye başlandı. Fabrikalar açıldı. Kısaca Cumhuriyet’in ilanı devletimizin gücüne güç kattı.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, gençlere ‘Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz’ vasiyetini bıraktı.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. ”dedi.

ETKİNLİKLER…

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. Yıl dönümü kutlamalarına günün anlam ve önemine uygun şiirlerin okunması, okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi, ”Cumhuriyet Güneşi ”isimli gösterinin sunulması ile devam etti.

Folklor gösterileri ile devam eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. Yıl dönümü kutlamaları resmigeçit ile sona erdi.

Havanın güzel olmasını fırsat bilen İpsala halkı bayramı seyretmek için Cumhuriyet meydanına akın etti. 

 

DİĞER HABERLER

13.05.2024 15:37:58

Ata Toprağı Bisikletle Yola Çıktı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bahçesinden Samsun'a ulaştırılmak üzere alınan toprak Türkiye'ye ulaştı.

13.05.2024 15:37:05

Tekin,”İpsala ve Esetçe TOKİ’leri İhaleye Çıkacak”

31 Mart seçimlerinden sonra ilk Ankara ziyaretini gerçekleştiren AK Parti İpsala İlçe Başkanı Mahmut Tekin, İpsala’ya müjdeli haberlerle döndü.

13.05.2024 15:35:55

İlkdoğmuş, Bir Aylık Çalışmaları Özetledi.

AK Parti İpsala İl Genel Meclisi Üyesi Hakan İlkdoğmuş,1 ayda İpsala’nın köylerinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

13.05.2024 15:34:55

Helal Olsun Enis!

İpsala Sultanköy Ortaokul öğrencisi Enis Engin, İpsala’da düzenlenen Akıl ve Zeka oyunları Reversi kategorisinde önce ilçe birincisi, sonra da il birincisi olarak Edirne’yi akıl ve zekâ oyunlarında temsil etme hakkını kazandı.

13.05.2024 15:34:21

Akıncı Beyi Sarıca Ali Dualarla Anıldı.

İpsala’nın Sarıcaali köyünde her yıl düzenlenen şükür duası bu yıl Sarıca Ali isimli Akıncıların pusuya düşürülerek şehit düştüğü Tekke Dere mevkiinde gerçekleştirildi.

10.05.2024 14:34:23

Sınır Kapıları Gurbetçiye Hazır

Edirne Valisi Yunus Sezer, Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin, yaz tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelişleri öncesi kentteki tüm gümrük kapılarında gerekli tedbirlerin alınıp, hazırlıkların tamamlandığını söyledi… Vali Sezer, "Vatandaşlarımızın

10.05.2024 14:33:20

İpsala’ya Kadın Doğum Uzmanı Ataması Yapıldı

İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili ile İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, yaptıkları açıklamalarda önceki gün yapılan kura çekiminde İpsala Devlet Hastanesine Kadın Doğum Uzmanının atandığı müjdesini verdiler.

10.05.2024 14:32:48

Esetçe Beldesine Park, Köylere Konteyner.

AK Parti İpsala İlçe Başkanı Mahmut Tekin, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere gittikleri Ankara’dan köylere konteyner sözü aldıklarını söyledi.

10.05.2024 14:32:01

Kerman, Marmara Belediyeler Birliği Meclis Toplantısına katıldı.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve Yenikarpuzlu Belediye Başkanı Ahmet Köprü İstanbul 'da yapılan Marmara Belediyeler Birliği Meclis toplantısına katıldılar.

10.05.2024 14:31:28

Müftülükten Kurbanını Paylaş Kampanyası

İpsala Müftülüğü tarafından yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle “#KurbanınıPaylaş Kardeşinle Yakınlaş ”temalı kampanya başlatıldı.