İpsala Trak

Vali H. Kürşat Kırbıyık, Hamzadere’de

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Edirne DSİ. 11. Bölge Müdürlüğünün Edirne genelinde yaptığı çalışma ve yürüttüğü projeleri yerinde inceledi.

Bu içerik 11 Kasım 2022 08:28 tarihinde eklendi ve 474 kez okundu

Vali Kırbıyık Edirne Meriç Sulaması projesinde yer altına döşenen borulara kaynak yaparak günün anısına imza attı.

İncelemeler kapsamında ilk olarak Keşan ilçesinde bulunan Hamzadere sulaması şantiyesini ziyaret eden Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Edirne DSi 11. Bölge Müdürü Faruk Yücegök ve yetkililerden yürütülen çalışmalar ile ilgili detaylı bilgi aldı.

Vali Kırbıyık, şantiyedeki incelemesinin ardından bölge tarımına büyük katkı sağlayacak olan Hamzadere sulama sahasında yapım çalışmaları devam eden kapalı devre sulama boru hattını inceledi.

Hamzadere Sulama Birliğini ziyaretinin ardından P 4 Pompa istasyonunda incelemelerde bulunan Vali Kırbıyık sulama alanları ve yapılan çalışmaları yerinde gördü.

Vali Kırbıyık DSİ sorumluluğundaki alan gezisinin son durağında Doyran köyünde inşa çalışmaları hızla devam eden Edirne Meriç Sulama Proje alanını gezdi. Vali Kırbıyık burada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldıktan sonra kapalı sistemde kulanılan borulara kaynak yaparak günün anısına imza attı.

Vali Kırbıyık; “Edirne’miz oldukça bereketli topraklara sahip. Ve bu bereketli topraklarda çiftçilerimiz tarımsal teknolojiyi kullanarak mümkün olan en yüksek verimde ürün almaya gayret ediyorlar. Baktığınızda çeltik, ayçiçeği, kanola ve buğday olmak üzere 4 temel ürün üzerine Türkiye standardının üzerinde verimler alınıyor. Tabi bu noktada bize de devlet olarak düşen çiftçilerimizin bu gayretlerine, üretimlerine destek olmak. Birçok defa da altını çizerek ifade ettiğim gibi ilimizde tarımsal ürün çeşitliğinin ve sulanabilir tarım arazisi kapasitesini arttırma gayretindeyiz. Bu nedenle DSİ Bölge Müdürlüğümüzün bölgemizdeki yatırımları büyük önem taşımaktadır. Hamzadere sulama sahasında yapım süreçleri tamamlanan alanların en kısa sürede sulamaya açılması sağlanacaktır. Halihazırda sulamaya açılabilecek durumdaki yaklaşık 4 bin hektarlık alanda gerekli test ve kontrol çalışmaları ivedilikle tamamlanarak Hamzadere Sulama Birliğine teslim edilecek. Bu konuda yüklenici firma, idare ve sulama birliği arasındaki koordinasyon DSİ Bölge Müdürlüğümüzce sağlanacak.

Yine 2023 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedeflenen Meriç Sulaması kapsamında en modern ve yüksek teknoloji kullanılarak yaklaşık 7.600 hektar alanda kapalı ve basınçlı sulama imkanı bölge çiftçimizin hizmetine sunulacaktır.

Projelerin tamamlanmasıyla birlikte ürün çeşitliliği ve ikin ürün imkanı açısından Edirne ekonomisine büyük katkı sağlayacağını değerlendiriyorum.

 

DİĞER HABERLER

13.05.2024 15:37:58

Ata Toprağı Bisikletle Yola Çıktı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bahçesinden Samsun'a ulaştırılmak üzere alınan toprak Türkiye'ye ulaştı.

13.05.2024 15:37:05

Tekin,”İpsala ve Esetçe TOKİ’leri İhaleye Çıkacak”

31 Mart seçimlerinden sonra ilk Ankara ziyaretini gerçekleştiren AK Parti İpsala İlçe Başkanı Mahmut Tekin, İpsala’ya müjdeli haberlerle döndü.

13.05.2024 15:35:55

İlkdoğmuş, Bir Aylık Çalışmaları Özetledi.

AK Parti İpsala İl Genel Meclisi Üyesi Hakan İlkdoğmuş,1 ayda İpsala’nın köylerinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

13.05.2024 15:34:55

Helal Olsun Enis!

İpsala Sultanköy Ortaokul öğrencisi Enis Engin, İpsala’da düzenlenen Akıl ve Zeka oyunları Reversi kategorisinde önce ilçe birincisi, sonra da il birincisi olarak Edirne’yi akıl ve zekâ oyunlarında temsil etme hakkını kazandı.

13.05.2024 15:34:21

Akıncı Beyi Sarıca Ali Dualarla Anıldı.

İpsala’nın Sarıcaali köyünde her yıl düzenlenen şükür duası bu yıl Sarıca Ali isimli Akıncıların pusuya düşürülerek şehit düştüğü Tekke Dere mevkiinde gerçekleştirildi.

10.05.2024 14:34:23

Sınır Kapıları Gurbetçiye Hazır

Edirne Valisi Yunus Sezer, Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin, yaz tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelişleri öncesi kentteki tüm gümrük kapılarında gerekli tedbirlerin alınıp, hazırlıkların tamamlandığını söyledi… Vali Sezer, "Vatandaşlarımızın

10.05.2024 14:33:20

İpsala’ya Kadın Doğum Uzmanı Ataması Yapıldı

İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili ile İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, yaptıkları açıklamalarda önceki gün yapılan kura çekiminde İpsala Devlet Hastanesine Kadın Doğum Uzmanının atandığı müjdesini verdiler.

10.05.2024 14:32:48

Esetçe Beldesine Park, Köylere Konteyner.

AK Parti İpsala İlçe Başkanı Mahmut Tekin, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere gittikleri Ankara’dan köylere konteyner sözü aldıklarını söyledi.

10.05.2024 14:32:01

Kerman, Marmara Belediyeler Birliği Meclis Toplantısına katıldı.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve Yenikarpuzlu Belediye Başkanı Ahmet Köprü İstanbul 'da yapılan Marmara Belediyeler Birliği Meclis toplantısına katıldılar.

10.05.2024 14:31:28

Müftülükten Kurbanını Paylaş Kampanyası

İpsala Müftülüğü tarafından yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle “#KurbanınıPaylaş Kardeşinle Yakınlaş ”temalı kampanya başlatıldı.