İpsala Trak

Meriç fıstığına tescil

Meriç’de üretilen yer fıstığı, Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan 'Meriç Yer Fıstığı' markasıyla tescil aldı...

Bu içerik 20 Ocak 2018 15:20 tarihinde eklendi ve 1.348 kez okundu

Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı ve üreticilerle koordine halinde çalışarak ilçenin üretim ve tanıtımına katkı sağlayacak yer fıstığı ilçede marka tescili almış ilk tarım ürünü oldu.
Yaklaşık sekiz aydır marka tescili almayı bekleyen Meriç ilçesi muradına erdi. Konu ile ilgili olarak Kaymakam Erinç Demir bundan sonra Meriç Yer Fıstığının ekim alanlarını genişleterek Meriç Yer Fıstığının (tohumu) cinsi, lezzeti kalitesinin korunması için mutlaka iyi bir kontrol mekanizması oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Meriç Yer Fıstığının coğrafi işaret başvurusunun bir an önce sonuçlandırılmasının ilçe ve üreticiler adına önemli olduğunu belirten Demir,  marka tescili alınmasında, coğrafi işaretli ürünler kategorisinde yerini bulması adına büyük çabası bulunan İlçe görev yapmış Kaymakamlar, Mehmet Nurullah Karaman, Ali İhsan Başak ve  İzzet Cem Eser'e, Belediye Başkanı Nihat Yörük'e Meriç Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ergin'e teşekkür ederek, aynı zamanda belgenin kazandırılmasında ve coğrafi işaret başvurularında gayreti ve emeği geçenleri kutlayarak başarılarının devamını diledi.
Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin de yaptığı açıklamada "Meriç Yer Fıstığı Türkiye pazarında resmi marka tescilli işaret amblemi ile satışa sunulacak" dedi. Tescilin birinci işlevinin koruma, ikinci işlevinin tanıtma ve pazarlama olduğunu belirten Ergin şöyle konuştu:
“Meriç Yer Fıstığı tanıtma ve pazarlama işlevi ile marka tescil kriterlerini sağlayan yüksek kaliteli bir ürün olduğu da tescillenmiş oluyor. Meriç Yer Fıstığı inşallah çiftçilerimizin ve ilçemizin yüzünü güldürecek. Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen geçmiş dönem Kaymakamlarımız Sayın Mehmet Nurullah Karaman, Sayın Ali İhsan Başak, Sayın İzzet Cem Eser ve halen görevde bulunan Kaymakamımız Sayın Erinç Demir'e, aynı zamanda Belediye Başkanı Sayın Nihat Yörük, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Arslaner, Alibey Köyü Muhtarı Faik Eren, Nasuhbey Köyü Muhtarı Hüseyin Türkkan, Alibey Köyü Sulama Kooperatif Başkanı Mehmet İşözü ve Nasuhbey Sulama Kooperatif Başkanı Serkan Tunbul'a vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Kaymakam Erinç Demir, Yer Fıstığı Tescil Marka Belgesinin tüm çiftçilere ve ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, çiftçilere bol kazançlı bir yıl geçirmelerini diledi.

DİĞER HABERLER

13.05.2024 15:37:58

Ata Toprağı Bisikletle Yola Çıktı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bahçesinden Samsun'a ulaştırılmak üzere alınan toprak Türkiye'ye ulaştı.

13.05.2024 15:37:05

Tekin,”İpsala ve Esetçe TOKİ’leri İhaleye Çıkacak”

31 Mart seçimlerinden sonra ilk Ankara ziyaretini gerçekleştiren AK Parti İpsala İlçe Başkanı Mahmut Tekin, İpsala’ya müjdeli haberlerle döndü.

13.05.2024 15:35:55

İlkdoğmuş, Bir Aylık Çalışmaları Özetledi.

AK Parti İpsala İl Genel Meclisi Üyesi Hakan İlkdoğmuş,1 ayda İpsala’nın köylerinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

13.05.2024 15:34:55

Helal Olsun Enis!

İpsala Sultanköy Ortaokul öğrencisi Enis Engin, İpsala’da düzenlenen Akıl ve Zeka oyunları Reversi kategorisinde önce ilçe birincisi, sonra da il birincisi olarak Edirne’yi akıl ve zekâ oyunlarında temsil etme hakkını kazandı.

13.05.2024 15:34:21

Akıncı Beyi Sarıca Ali Dualarla Anıldı.

İpsala’nın Sarıcaali köyünde her yıl düzenlenen şükür duası bu yıl Sarıca Ali isimli Akıncıların pusuya düşürülerek şehit düştüğü Tekke Dere mevkiinde gerçekleştirildi.

10.05.2024 14:34:23

Sınır Kapıları Gurbetçiye Hazır

Edirne Valisi Yunus Sezer, Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin, yaz tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelişleri öncesi kentteki tüm gümrük kapılarında gerekli tedbirlerin alınıp, hazırlıkların tamamlandığını söyledi… Vali Sezer, "Vatandaşlarımızın

10.05.2024 14:33:20

İpsala’ya Kadın Doğum Uzmanı Ataması Yapıldı

İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili ile İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, yaptıkları açıklamalarda önceki gün yapılan kura çekiminde İpsala Devlet Hastanesine Kadın Doğum Uzmanının atandığı müjdesini verdiler.

10.05.2024 14:32:48

Esetçe Beldesine Park, Köylere Konteyner.

AK Parti İpsala İlçe Başkanı Mahmut Tekin, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere gittikleri Ankara’dan köylere konteyner sözü aldıklarını söyledi.

10.05.2024 14:32:01

Kerman, Marmara Belediyeler Birliği Meclis Toplantısına katıldı.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve Yenikarpuzlu Belediye Başkanı Ahmet Köprü İstanbul 'da yapılan Marmara Belediyeler Birliği Meclis toplantısına katıldılar.

10.05.2024 14:31:28

Müftülükten Kurbanını Paylaş Kampanyası

İpsala Müftülüğü tarafından yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle “#KurbanınıPaylaş Kardeşinle Yakınlaş ”temalı kampanya başlatıldı.