Ünsal, ”Sistemi Bozmadım!”

Ünsal, ”Sistemi Bozmadım!”

02 Mart 2020 16:14

Ünsal, ”Sistemi Bozmadım!”

İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal’la seçim öncesi ve sonrasındaki süreçle, İpsala Belediye Başkan Yardımcılığını konusunu görüştük.

Kendisine yönelttiğimiz, “CHP ile İYİ Partinin birleşmesi sonucu Millet İttifakı oluşturuldu. Aday olarak da İYİ Parti yani siz gösterildiniz. CHP’nin oy çokluğu ile seçimi kazandınız. CHP’nin sizden bir talebi ya da beklentisi oldu mu? Başkan Yardımcılığı ile ilgili CHP’li meclis üyesinin yapılması gündeme geldi mi?” şeklindeki soruyu Ünsal, şöyle yanıtladı: “Başkan Yardımcısı yapmamamın nedenini Edirne’ye yani Recep başkana bağladılar. ‘O yapmadı diye yapılmadı.’ şeklinde söylemler oldu. Ancak bununla alakası yok. İpsala Belediyesinde şu ana kadar hiç belediye başkan yardımcılığı verilmemiş. Yani bizde öyle bir yer, departman yok. Dolayısıyla benim açmam gerekiyordu. Ben de bu konuda eski belediye başkanlarıyla görüştüm, örneğin Mehmet ağabeye sorduğumda o da bana, ‘Benden de istemişlerdi ben de açmadım.’ dedi. Öyle dediği için otomatikman bir yük oluşmasın diye, daha önce böyle bir uygulama olmadığı için yapmadık. Hiçbir belediye başkanı, bir önceki belediye başkanından farklı bir uygulama yapıp, kendilerine pay çıkarmak, taraf çıkarmak anlamında yapmıyor. Ben de aynı şekilde düşündüğüm için sistemi bozmadım.”

Seçimden önceki süreçle ilgili ise Abdullah Naci Ünsal, şu açıklamayı yaptı: “Aslında İpsala’da CHP, bizimle son dakikaya kadar hiçbir ortaklık yapmak istemedi, hâlâ da istemiyorlar. Ben bunu İpsala teşkilatı için söylüyorum. ‘Bizden habersiz yapıldı, Trakya’da biz bayraksız bırakıldık’ gibi söylemlerle, son dakikaya kadar bana meclis üyesi vermediler. İpsala’da ben son gece saat 02.00’de gidip meclis üyesi almaya çalıştım CHP’den. Beni CHP’den destekleyenler de vardı ve ben bu isimleri verince ‘Onlar bizden değil’ bile dediler. Recep Başkan beni aradı üç isim verdi, ben listemi yeniden yaptım önlerine götürdüm verdim ‘Biz kabul etmiyoruz. Siz kendi listenizi kendiniz yapın.’ dediler ve bu şekilde yaptık listeyi. Aramızda herhangi bir başkan yardımcılığı falan konusu da geçmedi Ben hatta CHP’li bir arkadaşın ismini yaparız şeklinde dillendirdiğim de tepki bile aldım. Çünkü CHP’nin kendi içinde sıkıntıları var. Bu yüzden de yapmadım.”

Bundan sonraki süreçte de İYİ Parti ve CHP’nin ‘Millet İttifakı’ olarak birlikte olacağını belirten Ünsal, Genel Başkanları Meral Akşener ve CHP kanadı ile görüşmelerinde verilen tek talimatın; mevcut iktidar yıkılana kadar devam edecekleri yönünde olduğunu söyleyerek, “Bize ayağınızı denk alın, ılımlı ekipler bulun, çünkü bu ittifak sonuna kadar devam edecek. Başka çaremiz yok. Şu anda İYİ Parti’yi muazzam bir akış bekliyor. AK Parti’den Davutoğlu’na %3, Ali Babacan’a %1 akış var. AK Parti’yi bu bile zorlayacak. Sarsıntı hissedilirse, ilk önce merkez sağlar kaçacak. Zaten bulundukları yerden çok memnun değiller. Bunları sola geçirmek zor. Bir şekilde ortaklığa geçirmek zorundayız. Yakın temas halinde olmamız lazım yoksa bu iktidarı devirme şansı zora gidebilir.” şeklinde konuştu.www.keşanneşesi.com

trakya+gazetesi ipsala trakyagazetesi trakya+haberleri ipsala+haber ipsala+haberleri ipsala+gazeteleri
Yorumlar (0)
Son Haberler
Kerman,

Kerman,"Bizi İzlemeye Devam Edin"

29 Nisan 2024 12:36

Sevgili,

Sevgili,"Temel Amacımız İpsala'mızdır."

29 Nisan 2024 12:34

Köprü İçin Geri Sayım Başladı.

Köprü İçin Geri Sayım Başladı.

29 Nisan 2024 12:33

Çiğ Süt Prim Desteği ile 1. Dönem Buzağı Desteği Ödemelerine Başlandı

Çiğ Süt Prim Desteği ile 1. Dönem Buzağı Desteği Ödemelerine Başlandı

29 Nisan 2024 12:33

Yağmurla Birlikte Çamur Yağdı.

Yağmurla Birlikte Çamur Yağdı.

29 Nisan 2024 12:32

Çok Okunanlar