İpsala Trak

İpsala’da Etkin Aşı Çalışması Yapıldı

İpsala Toplum Sağlığı Merkezi Keşan, İpsala ve Enez Toplum Sağlığı Merkezleri ile birlikte “Soğuk Zincir” aşılama çalışması gerçekleştirdi.

Bu içerik 30 Kasım 2022 09:04 tarihinde eklendi ve 787 kez okundu

İpsala Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yapılan duyuruda, “Etkin bir aşılama için aşılar, üretildikleri fabrikadan uygulanacak kişiye +2/+8 derece ısıda ve güneş ışınlarından korunarak ulaştırılmalıdır. Aşıların soğuk olarak taşınması ve saklanmasını sağlayan araç gereç ve işlemlerin tümüne “soğuk zincir” denir. “Soğuk Zincir ”in kurallarına göre uygulanması aşılama hizmetinin temel taşlarından biridir. Bu yüzden kuralların doğru bir şekilde uygulanması ve uygulamaların sürekli kontrol edilmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda Keşan, İpsala ve Enez ilçelerindeki Aşı Birimleri ile Aile Hekimlikleri Aşı Dolaplarının ilçe içi ve ilçeler arası çapraz denetimleri düzenli olarak yapılmaktadır. İlçeler arası Çapraz Denetim kapsamında Enez İlçe Devlet Hastanesi Aşı Birimi, Enez ASM ve Büyükevren ASM bünyesinde yer alan Aşı Dolaplarının denetimi, İpsala Toplum Sağlığı Merkezi Aşı Birimi Sorumluları Hemşire Pınar Balcı, Ebe Sevim Gündüz ve Şoför Erol Aba tarafından yapılmıştır.

Denetim; aşı odaları, aşı dolapları ve aşıların fiziki açıdan kontrolünü, Aşı Takip Sistemlerinin aşı dolabı ve bilgi işlem sistemi ile olan bağlantılarını, Genişletilmiş Bağışıklama Programı’nın ilgili birim tarafından uygun yapılıp yapılmadığının kontrolünü içermektedir ”denildi. Haber Merkezi

 

DİĞER HABERLER

30.11.2022 09:04:51

İpsala’da Etkin Aşı Çalışması Yapıldı

İpsala Toplum Sağlığı Merkezi Keşan, İpsala ve Enez Toplum Sağlığı Merkezleri ile birlikte “Soğuk Zincir” aşılama çalışması gerçekleştirdi.

19.10.2022 17:14:27

Dyt. Yılmaz, 2 hafta bir gün İpsala TSM’de hizmet verecek

Diyetisyen Beytül Yılmaz, 2 haftada bir gün perşembe günleri İpsala Toplum Sağlığı Merkezi'nde poliklinik hizmeti verecek.

18.08.2017 10:03:57

Kısırlığın tedavisi zor değil!

Özel Keşan Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Cemil Öztürk, Toplumdaki çiftlerin yüzde 15'i çocuk sahibi olmakta zorlandığına işaret ederek, çocuk sahibi olamayan çiftlerin yüzde 40'ında sorunun erkekten kaynaklandığını ancak erkek kısırlığı tedavi

14.07.2017 13:34:16

En Fazla İki Çocuk İstiyoruz

Medyada nüfus ile ilgili yılbaşından bu yana 223 bin 814 haber çıkarken bu haberler içinde aile planlaması ile alakalı ise 2 bin 730 haber yer aldığı saptandı.

19.06.2017 12:24:06

Bahri Dinar’a Teşekkür Belgesi Verildi.

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, Edirne’nin turizmine verdiği katkılardan ötürü, Tarihi Ciğerci Bahri Dinar’a, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu tarafından, teşekkür belgesi verildi.